Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 20 de gener del 2013

Presentació noves espècies de Vivers Cultidelta - Amposta - Tarragona - Catalunya


 CULTIDELTA Native Plant
Una vegada més Cultidelta amplia el seu catàleg amb noves espècies. Ens presenta una col·lecció de plantes seleccionades per adaptar-se a les condicions de clima mediterrani, de baix consum hídric, de períodes llargs de sequera i a més a més amb un valor ornamental que les fa mereixedores d'ocupar un lloc al nostre jardí.
Cal recordar que Cultidelta, a més de ser un productor de planta i d'oferir un servei d'assessorament i redacció de projectes, compta amb un equip tècnic que fa una excel·lent tasca de recerca i investigació per tal d'aconseguir cultivar noves espècies adaptades a la nostra climatologia, de manera que el seu ús, economitza i facilita el manteniment del jardí.

A continuació us presentem algunes d'aquestes novetats juntament amb altres espècies força interessants també disponibles a seu catàleg.     www.cultidelta.com


Coreopsis giganteaés una planta perenne llenyosa nativa de Califòrnia i Baixa Califòrnia, no té res a veure amb els Coreopsis que acostumem a conrear com a planta vivaç. Al seu hàbitat natural pot agafar port arbori però aquí segurament sigui de 100-125 cm a màxim de tronc, començant la copa als 30-40 cm.

Bupleurum gibraltarium , similar al B. fruticosum però amb fullatge més petit i més grauc.

Bouteloua gracilisGramínia nativa d'Amèrica del Nord,  de port baix que a l’hivern s’asseca. Floració espectacular. Ultraresistent a la sequera.

Acorus gramineus. Planta caduca o semi-perenne, rizomatosa prospera en zona semi-humides o humides i en mitja ombra.

 Encelia actonii. Arbust de petit port, nadiu de Califòrnia amb una espectacular floració. No tol.lera l’entollament.

Acacia redolensVarietat d’acàcia de port prostrat, ultraresistent a la sequera. 

Hippophae rhamnoidesArbust de fulla caduca de la família de Elaeagnaceae, amb floració poc aparent, on destaca la fructificació en baies color taronja, similar a una Pyracantha.

Limonium insignePlanta vivaç, floreix des de finals de l'hivern fins al juny, a part de la floració, és molt interessant l’estructura i color que mantenen els talls. Viu en  un clima sec del sud-est de la Península Ibèrica, creix en penya-segats, estepes litorals o secarrals de l'interior, fins i tot salins (planta halòfila).

Muhlenbergia capillaris. Gramínia alta, crea una inflorescència espectacular, ondulant massiva i vibrants de flors rosades.

 Luzula nivea. És una herba perenne amb un hàbit rastrer, es desenvolupa en qualsevol lloc però prospera millor en semiombra i terrenys una mica humits.

Prosopis cinerariaPetit arbre espinós amb un port interessant ja que fa una petita copa. Ès una espècie de la família Fabaceae, originària de zones àrides, com Afganistan, Iran, Índia, Oman, Pakistan, Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units i Iemen.

Scabiosa caucasicaVivaç amb un color de floració atípic, molt interessant per barrejar amb altres espècies de port baix, bàsicament perquè la seva fulles són poca atractives.