Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dilluns, 23 de juliol del 2012

ARBRES DELS CARRERS DE REUS - ERYTHRINA CRISTA-GALLI


Erythrina crista-galli. (Leguminosae), és un arbre generalment de poca alçada (5-8 m) i capçada aplanada de tronc curt i una mica tortuós, la seva escorça profundament surcada, les branques joves amb punxes moren després de la floració, és interessant una poda de eliminacio de branques mortes a finals d'hivern o principis de primavera, no abans, perquè l'arbre és propens a les glaçades, la poda serà per potenciar el rebrot massiu amb una generosa floració. El fullatge és caduc o semicaduc segons la seva ubicació. Les arrels són pivotants, amb nusos produïts per bacteris nitrificants, que viuen en simbiosi, facilitant a l'arrel l'absorció del nitrogen. Pot viure tant al sol com a la semiombra. L'origen del nom prové del grec «erythros», vermell, pel color de les flors i crista-galli què fa referència a la forma de la flor que s'assembla a la cresta del gall. Aquesta espècie està distribuïda pel Sud de Brasil, Paraguai, Uruguai i a l'Argentina. Forma boscos en indrets inundables, vorejant rius i torrents. Es cultiva com a planta ornamental a les zones temperades per la seva llampant floració. La seva flor és considerada "flor nacional" o "símbol nacional" a Argentina i a l'Uruguai.

Plaça de la Llibertat, Reus





La plantació en grup de l'Erythrina semblant a un al bosc en galeria, igual com trobem en el seu hàbitat natural


 Les seves flors tenen una curiosa simetria bilateral


Erythrina crista-galli prospera bé en zones amb gespa, ja que li aporta un grau humitat idoni per al seu bon desenvolupament.

1 comentari:

rosa complicata ha dit...

Hola Jordi!

Que bonitas estas fotos!!! En Barcelona tambien hay unos quantos arboles, en placa Catalunya...
Adoro la textura aterciopelada de las flores...
Tengo una planta de 4 años en maceta, pero no da ningun signo de flores... quizas necesita mas tiempo.
Pero espinas si que tiene ;-)

un saludo,
Ioana