Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 1 de gener del 2012

Asphodeline lutea






Asphodeline lutea

Família: Asphodelaceae
Origen:

Descripció: Asphodeline lutea és una planta perenne que creix fins a 1 m. És resistent a la zona 7 i no és sensible gelades. Floreix de juny a juliol, i les llavors maduren de juliol a setembre. Les flors són hermafrodites (té dos òrgans masculins i femenins) i són pol·linitzades per insectes.

Hàbitat: Prefereix sòls ben drenats. La trobem en sòls amb tot tipus de pH: àcid, neutre i bàsic (alcalí). Preferiblement el sol però pot créixer en semi-ombra . Les plantes són resistents a aproximadament -15 ° C. Pot tolerar l'exposició marítima.
Usos: Era molt apreciat pels antics grecs, que rostien les arrels com les patates i les menjaven amb sal i oli o en puré amb figues. Les arrels no són molt gruixudes, però es produeixen en abundància i tenen un agradable sabor a nou. Es poden collir durant tot l'any, però s'utilitzen millor quan la planta està inactiva a finals d'estiu i principis de la tardor. No s'emmagatzemen bé i han de ser utilitzatdes dins unes poques setmanes de la collita. Les flors d'una dolçor encantadora, són un complement molt decoratiu i saborós, però ha de ser utilitzades tan aviat com sigui possible després de la collita, ja que aviat comencen a descompondre. Les flors són de molt curta durada i el millor és recollir-les a la tarda.